Fordele ved erhvervsleasing

Er du usikker på, om erhvervsleasing er noget for dig? Erhvervsleasing er en form for leasing, hvor din virksomhed betaler for at lease en bil. Du får altså en bil, som du kun må bruge til erhvervskørsel og ikke til privatkørsel. Det er et godt valg for dig, der ejer en virksomhed og gerne vil have en eller flere firmabiler til dig selv og eventuelt dine medarbejdere. Du kan vælge alt lige fra erhvervsleasing elbil til dieselbil eller benzinbil.

Gode grunde til at gøre brug af erhvervsleasing

Når det kommer til erhvervsleasing, kan du enten vælge mellem operationel leasing eller finansiel leasing. Hvad er operationel leasing så? 

Operationel leasing vil sige, at du på en måde lejer bilen og giver den tilbage til leasingselskabet, når leasingperioden slutter. Fordelene ved denne løsning er, at du ikke ender med yderligere risici i forbindelse med en eventuel værdiforringelse og restværdi. Du skal heller ikke bruge tid på at sælge bilen bagefter.

Finansiel leasing er en leasingform, hvor du efter selve leasingperioden enten selv skal købe bilen eller finde en køber til bilen. En af fordelene ved denne form for leasing er blandt andet, at der ikke er lige så store etableringsomkostninger sammenlignet med, hvis du køber en bil.

Om du skal vælge den ene eller den anden leasingform, når det kommer til erhvervsleasing, er helt op til dig og dine ønsker samt behov. Er du i tvivl om noget, kan det være en god idé at få rådgivning fra et leasingselskab.